Hozzávalók
1 csipet só
3 darab friss tojás
35 dkg liszt
2 dl tej
3 dl tejföl
5 kanál étolaj
1 csipet egész fekete bors
2 fej hagyma
1 kg gomba
1 csésze ételízesítő
1 dkg szódavíz
1 marék bazsalikom levél
1 marék finomra vágott zöldpetrezselyem
Leírás
Készítsünk hagyományos módon palacsintatésztát, és kevés olajjal süssük ki. A gombát vágjuk szeletekre, a hagymát vágjuk finomra. Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, és rakjuk rá a gombát, a fűszerekkel. Fedő alatt addig pároljuk, ameddig a leve el nem párolog. Töltsük be a palacsintákat, és a végeit visszahajtva, göngyöljük fel. Fűszeres tejföllel nyakon öntve tálaljuk.
0 Megjegyzések