Nálunk nagyon menő! Pillanatok alatt elkészül és pillanatok alatt el is fogy. Ettől egyszerűbben, gyorsabban nem is készíthető sütemény
14 deka cukor
14 deka vaj
14 deka hámozott, darált mandula (mogyoró, vagy dió)
14 deka liszt
5 tojás
35 deka száraz tehéntúró
2 deka vaj
10 deka porcukor
2 tojás
csipetnyi só
3-4 deka tisztított mazsola
1 kanál porcukor
Elkészítése
A 14 deka cukrot, 14 deka vajat, 14 deka hámozott, darált mandulát (mogyorót, vagy diót), 14 deka lisztet és 3 tojás sárgáját jól összegyúrunk.
Fél órát pihenni hagyjuk, majd két tortalapot sütünk. Tepsibe téve is süthetjük . Ha a tészta megsült, 2 vagy 3 részbe vágjuk, a tepsi szélességétől függően. 35 deka száraz tehéntúrót szitán átpasszírozunk, 2 deka vajat elkeverünk, 10 deka porcukorral hozzáadunk 2 tojás sárgáját és 2 tojás habját, csipetnyi sót, 3-4 deka tisztított mazsolát. Összekeverve a két tortalap közé tesszük, azután 2 tojás fehérjéből kemény habot verünk /el is maradhat, de akkor a tetejét porcukkoral szórjuk meg, ha elkészült/, 1 kanál porcukoral édesítve a sütemény tetejére kenjük. Darabos dióval beszórjuk, sütőben negyed órán át sütjük. Melegen is adhatjuk az asztalra. Tálalhatjuk csak porcukorral megszórva, úgy is nagyon finom...
0 Megjegyzések