Különleges ízvilágú egyszerű ebéd, vacsika, melynek senki nem fog tudni ellenállni.
50-60 dkg csirkemell
sütéshez annyi vaj, hogy a húst félig lepje el
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál paradicsompüré
4 evőkanál darált dió
4 dl főzőtejszín
reszelt sajt
só
A körethez:
1 kg krumpli
10 dkg margarin
3 tojás
10 dkg reszelt füstölt sajt
só
Elkészítés
A csirkemelleket félbevágjuk és sózzuk. Egy tepsi aljába rakjuk a vajat, belefektetjük a sós csirkemellet, és 30 percig 150 fokon sütjük.
Amíg sül a hús, a hagymát karikára szeljük, a paradicsompürét, a diót, a főző-tejszínt összekeverjük. Ha a hús megsült, rászórjuk a hagymakarikákat, ráöntjük a paradicsomos tejszínt, és sajtot reszelünk rá. 30 percre visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.
A burgonyát megfőzzük és áttörjük. Míg hűl, a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját, a vajat és a sajtot alaposan összedolgozzuk. A burgonyás masszát a tojásfehérjével óvatosan összevegyítjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk, és 210 fokon 10-15 percig sütjük.
A csirkemell pecsenyével együtt tálaljuk.
0 Megjegyzések