Hozzávalók

1 csipet só
60 g liszt
2 fej vöröshagyma
100 g vaj
10 szem egész fekete bors
3 darab sárgarépa
2,5 dl tejszín
0,8 kg bárányhús (kicsontozott lapocka)
20 dkg gomba (csiperke)
3 darab répa (karórépa)
1 csokor snidling (apróra vágott)
1 csokor zöldfűszer

Leírás

Tisztítsuk meg a húst, vágjuk kockákra és adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Ha felfőtt, vegyük lejjebb a tüzet és dolgozzuk bele a felkarikázott répákat, a felszeletelt gombát, a cikkelyekre vágott hagymát, a póréhagyát és a zöldfűszert. Ízesítsük a sóval, a borssal és a szegfűszeggel. Pároljuk másfél órán át, majd szűrjük le. Az alaplevet főzzük negyed óráig, közben pedig fölözzük le a zaftját. Felhevített vajon futtassuk meg a lisztet, majd keverjük a leveshez. Szintén adjuk hozzá a tejszín és a tojássárgájának a keverékét. Csak melegítsük és közben tegyük vissza húst, a zöldségeket, valamint hintsük meg a snidlinggel.