Ha unod a strandos kajákat, vagy csak spórolnál kicsit, akkor itt a tökéletes fasírtos szendvics, amit csomagolhatsz is a táskádba!

Hozzávalók / 4 adag

A fasírthoz
2 db szikkadt zsemle
1.5 dl tej
1 közepes db vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj (a hagyma dinszteléséhez)
500 g darált sertéshús
3 gerezd fokhagyma
1 tk só
bors ízlés szerint
0.5 kávéskanál köménymag
1 db tojás
1 ek fűszerpaprika
1 teáskanál füstölt pirospaprika
150 g zsemlemorzsa

A szendvicsek összeállításához
4 db zsemle
100 g madársaláta
6 közepes db csemegeuborka
4 teáskanál mustár

Sütőzsiradék
7 dl napraforgó olaj

Elkészítés

A fasírthoz
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és alacsony lángon megdinszteljük rajta.
A zsemléket összevágjuk és beáztatjuk a tejbe.
A darált húshoz hozzáadjuk a fokhagymát, valamint sóval, borssal és őrölt köménymaggal ízesítjük. Hozzáütünk egy darab tojást.
Ha a hagyma elkészült, akkor rákanalazzuk a kétféle pirospaprikát, lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük a hagymával. Ezután a húshoz adjuk.
Jó alaposan kikeverjük a fasírtmasszát, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőlük, meghempergetjük zsemlemorzsában, és forró olajban aranybarnára sütjük őket.

A szendvicsek összeállításához
A zsemléket félbevágjuk, az aljára teszünk egy adag salátát, erre jön rá a langyos fasírt, majd a felszeletelt uborka, végül a tetejét megkenjük mustárral, és már csomagolhatjuk is!