Emészthető, teljes értékű, minden tápanyagot elégségesen tartalmazó, mégis laktató étel. 

Hozzávalók / 4 adag

500 g pulykamell
2 ek pesto
0.5 teáskanál cayenne bors
5 dkg füstölt sajt
1 dl olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db fejessaláta
10 dkg koktélparadicsom
1 bögre rizs
5 dl víz

Elkészítés

A rizst olajon megpirítjuk, majd sós vízben megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben. Közben a pulykamellfilét csíkokra vágjuk.
A pestot összekeverjük az olívaolajjal, majd mikor kellőképpen fellazult, hozzáadjuk a cayenne-t, a sót és borsot, elkeverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot is, és azzal is elegyítjük.
A pestos szószba beleforgatjuk a pulykamellcsíkokat úgy, hogy mindenhol fedje. Forró serpenyőben, további olaj hozzáadása nélkül megsütjük.
Közben földaraboljuk a salátát és a koktélparadicsomokat, összekeverjük, tetszőleges öntettel, pl. vinaigrette-tel ízesítjük.
A pulykamellcsíkokat a rizzsel és a salátával tálaljuk. A vinaigrette helyett használhatjuk salátaöntetként a pulykamell sütés során visszamaradt ízletes-sajtos-olívaolajos szószt is.