Igazi ínyenc grillnyárs (nem csak) vegáknak.

Hozzávalók / 4 adag

A nyársakhoz
3 db mangó (nagy)
4 db lila hagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db SPAR Natur*Pur Bio cukkini

A páchoz
2 ek szójaszósz
2 ek SPAR akácméz
1 hüvelykujjnyi reszelt gyömbér
1 lime-ból nyert limelé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

A tabbouleh-hoz
1 bögre SPAR Natur*Pur Bio bulgur
5 dl víz (2 bögre)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
1 csokor menta
1 db vöröshagyma
4 db paradicsom
1 citromból nyert citromlé
2 ek DESPAR extra szűz olívaolaj

Elkészítés

A nyárshoz használt fapálcikákat meleg vízbe áztatjuk.
A bulgurt felöntjük 2 bögre forrásban lévő vízzel, sózzuk, majd lefedve 20 percig pároljuk.
A paradicsomokat felkockázzuk, a hagymát és a zöld fűszereket felaprítjuk. Az olívaolajat a citromlével és a só-bors párossal jól elkeverjük.
Ha elkészült a bulgur, összekeverjük a zöldségekkel és zöld fűszerekkel, majd ráöntjük a citromos keveréket, és az egészet jól átkeverjük.
A páchoz az alapanyagokat egy tálba öntjük, és jól elkeverjük.
A zöldségeket-gyümölcsöket hasonló méretűre kockázzuk, tetszés szerint pálcikákra húzzuk, majd lekenjük a páccal, és 5-10 perc alatt megsütjük a grillen.