Ha nem tudsz mit reggelizni, mert kívánod az édeset, de lusta vagy lemenni a boltba, ez a te recepted. Este megsütöd, és reggel már eheted is! Jó étvágyat!

Hozzávalók / 8 adag

10 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
25 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
1 dl tej
1 dl napraforgó olaj
1.5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 közepes db körte
őrölt szegfűszeg ízlés szerint
őrölt gyömbér ízlés szerint
1 csipet só

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral. Hozzáadjuk a tojást, majd a tejet és az olajat, és alaposan összekeverjük. A tészta 1/2-ét átöntjük egy másik tálba, és belekeverjük a kakaóport. A másikba a fűszerek kerülnek ízlés szerint.
A tésztát a 30 cm-es kenyérformába töltjük, felváltva a kakaóssal, csíkozva, az első réteg után beletesszük a meghámozott és szeleteire vágott körtét . Fogpiszkálóval mintázzuk a tésztát. 150 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.