Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmazó zsemle, ami a mélyhűtést is kiválóan bírja.

Hozzávalók / 4 adag

150 g teljes kiőrlésű liszt (sima vagy tönköly vagy graham vagy zabliszt)
50 g rozsliszt (szintén teljes kiőrlésű)
50 g zabpehely
20 g útifű maghéj
6 g sütőpor
2 kávéskanál só
175 g tejföl (vagy kefir)
1 db tojás
1.5 dl víz

Elkészítés

Összekeverjük a száraz hozzávalókat.
Ezután a nedveseket (a tojást felverve) hozzákeverjük villával.
Ekkor ez még egy nagyon lágy massza, amit fél óráig állni hagyunk.
Ezután már nedves kézzel 6 vagy 7 gombócot tudunk belőle formázni, amiket egy szilikonos (ez fontos!) sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. Picit lelapítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.