Fontos, hogy a tenger gyümölcsei mix mindig friss legyen, illetve a saláta mix is! A vörös bab helyett használhatunk kukoricát vagy bébi répát!

Hozzávalók / 2 adag

25 dkg tenger gyümölcsei mix
10 dkg vörösbab
20 dkg salátakeverék
4 ek olívaolaj
1 citromból nyert citromlé (ízlés szerint növelhető a mennyiség )
10 dkg koktélparadicsom
2 csipet só
bors ízlés szerint
zöldfűszer ízlés szerint
1 késhegynyi fokhagymakrém

Elkészítés

Bepácoljuk a tenger gyümölcseit a citromléből, fokhagymából, sóból, borsból, olívaolajból álló pácba (aki csípősen szereti, tehet bele chilipelyhet vagy krémet).
A bepácolt tenger gyümölcseit grill rácson aranybarnára sütjük, közben elkészítjük a salátát.
A saláta mixet folyó víz alatt megmossuk, majd lecsöpögtetjük, közben a rá való dresszinget egy tálban összekeverjük, ami nem más mint citromlé, olívaolaj, só, bors tetszőleges arányú keveréke! Az apróra vágott zöld fűszert, a félbevágott koktélparadicsomot, a saláta mixet és a dresszinget összekeverjük egy tálban.
Végezetül melegen tálaljuk a grillezett tenger gyümölcseit a friss salátával és a konzerv vörös babbal, plusz szószként egy chilis-ketchupos variációt kínálatunk mellé!