Túl sok tojásfehérjéd gyűlt össze? Most el tudod használni ezzel a nagyon tartós és finom süteménnyel, a kókuszcsókkal.

Hozzávalók / 6 adag

35 dkg kókuszreszelék
16 db tojásfehérje
50 dkg cukor

Elkészítés

A sütőt 50-60 fokra melegítjük, majd elkezdjük a tojásfehérjét félig felverni. Lassan, fokozatosan hozzászórjuk a kristálycukrot, de közben a legmagasabb fokozaton habosítjuk tovább, míg teljesen kemény hab lesz.
Ezután óvatosan belekeverjük fakanállal a kókuszreszeléket, majd habzsákba töltjük a masszát, és zsírpapírra kinyomkodjuk.
A sütő ajtaját én kiszoktam támasztani egy gyufás skatulyával, hogy a felesleges gőz távozzon. Addig szárítjuk, míg a kókuszcsókot már szépen le tudjuk szedni a papírról.