Nálunk a favorit a csirkemell.

Hozzávalók / 4 adag

100 dkg csirkemell filé
1 db gombakonzerv
3 dl tejföl
2 ek finomliszt
1 db tojás
2 kávéskanál ételízesítő
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 ek napraforgó olaj
2 közepes db vöröshagyma
1 csokor medvehagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek tej
0.5 dl víz

Elkészítés

A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Olajjal kikent tepsibe helyezzük, vizet öntünk alá, letakarjuk fóliával, és sütjük kb. 30 percig.
A gombát lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a tejfölt, tojást, lisztet, ételízesítőt, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, medvehagymát. Jól összekeverjük,1-2 ek. tejjel lazítjuk, húsra öntjük, és már fólia nélkül tesszük vissza teljes sülésig.