Hús és a köret egyben. Finom saláta illik mellé.

Hozzávalók / 4 adag

Fasírozotthoz:
50 dkg darált sertéshús
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek zsemlemorzsa
2 teáskanál fűszerpaprika
2 db zsemle
2 dl tej
2 db főtt tojás
2 db tojás
1 ek napraforgó olaj
1 közepes db vöröshagyma
20 dkg gomba

Burgonyához:
1 kg burgonya
2 db tojás
só ízlés szerint
2 ek zsemlemorzsa
1 ek vaj

Tetejére:
1 db tojásfehérje
2 dl tejföl
15 dkg sajt

Elkészítés

Fasírozotthoz:
A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
A megpucolt, felkockázott hagymát a szeletelt gombával kevés olajon megdinszteljük.
A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott főtt tojásokat, nyers tojásokat, zsemlemorzsát, kinyomkodott zsemlét, hagymás gombát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd jól kidolgozzuk.
A kapott fasírtmasszát rúddá formázzuk.
Olajjal kikent tepsibe tesszük és sütjük.

Burgonyához:
A megpucolt és felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Áttörjük, tojással, vajjal, zsemlemorzsával jól összedolgozzuk.
Fasírtot a sütőből kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd a krumplis masszával bevonjuk.
A massza tetejét tojásfehérjével elkevert tejföllel lekenjük, megszórjuk reszelt sajttal, és további 20 percig sütjük.