Általában kánikula idején készítem el, amikor a családnak édesség ehetnéke van, én meg nem akarok a sütő mellett melegedni.
Hozzávalók / 4 adag
20 dkg háztartási keksz
50 dkg tehéntúró
5 dl tejföl
10 dkg xilit
3 ek zselatin
20 dkg szőlő
10 dkg kékszőlő
1 db citrom
Elkészítés
Egy tálat fóliával kibélelünk.
A gyümölcsöt feldaraboljuk, a kekszet feltördeljük.
A citrom és a zselatin kivételével mindent összekeverünk.
A zselatint utasítás szerint elkészítjük, majd a masszához keverjük.
Óvatosan összeforgatjuk, majd a fóliával bélelt tálba öntjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
Amikor jól összeállt, tálcára borítjuk, és citromkarikával körbetesszük, és ízlés szerint díszítjük.
0 Megjegyzések