Hozzávalók

1 csipet só
3 evőkanál liszt
3 evőkanál tejföl
5 evőkanál olívaolaj
5 dkg vaj
2 dl tejszín
2 darab tojás sárgája
1 csipet fehérbors
5 dl húsleves
15 dkg reszelt sajt
2 dl bor
1 csipet ételízesítő

Leírás

A vöröshagymát felkockázzuk és az olaj és vaj keverékén, egy lábosban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és halvány zsemleszínűre pirítjuk. Felengedjük a borral és a húslevessel. A reszelt sajtot összedolgozzuk a tejföllel, a tejszínnel és lassan belekeverjük a forrásban lévő levesbe. Botmixerrel is simára dolgozzuk, hogy a pirított hagyma ne maradjon darabos. Tálalás előtt, kézi habverővel, a levesbe keverjük a tojások sárgáját, de már nem főzzük tovább.