Hozzávalók

3 evőkanál liszt
1 dl tej
2 l víz
1 doboz tejföl
1 darab paradicsom
1 darab vöröshagyma
1 kg burgonya
1 evőkanál étolaj
1 csomag petrezselyem
1 darab zöldpaprika (nem erős)

Leírás

Először a hagymát apró kockákra vágjuk vagy lereszeljük. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd szintén felkockázzuk (egyforma méretűre!) A petrezselyemzöldet felaprózzuk. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd pirospaprikát szórunk bele, felöntjük vízzel és beletesszük a burgonyát. ízlés szerint megsózzuk. Ezután beletesszük a paradicsomot és paprikát (bevagdosva). Tejfölös vagy tejes habarást készítünk. A levest félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejet. A levessel (folyamatos keverés mellett) felhígítjuk a habarást, majd amikor elég híg, visszaöntjük a levesbe. Ezután a tetejére szórjuk a petrelyezsemzöldet. Majd visszatesszük a tűzre és pár perc alatt készre főzzük.