Hozzávalók

1 kk liszt
1 dl tej
2 dl tejföl
1 fej fokhagyma
3 darab saláta
1 darab tojás sárgája
1 kk ételízesítő (Vegeta)

Leírás

Felteszünk 2 liter vizet forrni. A salátát levelére szedjük és bő vízben leöblítjük, majd vékony csíkokra szeleteljük. Miután a víz felforrt, beletesszük a salátát, az összezúzott fokhagymát, az ételizésítőt és a sót. Amikor puhára főtt a saláta, beletesszük a tejfölt, a tojássárgáját, a lisztet és a tejet, majd elkavarjuk. Alaposan leturmixoljuk és átszűrjük. 1-2 evőkanál forró levessel felengedjük és óvatosan beletöltjük a levesbe. Ecettel, ízlés szerint savanyítjuk. Tanács: Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.