Hozzávalók

1 csipet só
2 szál sárgarépa
1 fej hagyma
35 dkg csirkemáj (+ zúza, szív vegyesen)
1 darab zeller
1 csipet ételízesítő
1 szál petrezselyemgyökér
1 darab karalábé
10 dkg levestészta
1 egész tyúk

Leírás

Egy fazékban vizet forralunk és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot, egészben, majd sóval ízesítjük. Amikor a hússal együtt újra felforr, takarékra állítjuk a lángot, leszűrjük a leves habját, hozzáadjuk az alaposan megmosott belsőségeket és a megtisztított leveszöldséget. Szemes borssal fűszerezzük és lassú tűzön főzzük. Addig főzzük, amíg a hús majdnem teljesen puha nem lesz. A fazekat levesszük a tűzről, a levest hagyjuk ülepedni, majd szűrjük le. Tanács: Mivel a tyúkhúst nem tálalják a leveshez, még mielőtt teljesen puhára főne, vegyük ki és szárnyas fűszerkeverékkel megszórva, egészben süssük meg. Tálalhatjuk második fogásként, vagy vendégváró, hideg sültként.