A pizza és kenyérlángos 1000+1 verzióban létezik már, de én mutatok egy 1002. verziót, tepertőkrémmel!

Hozzávalók / 4 adag

Pizzatészta
50 dkg BL 00 finomliszt
1 tasak instant élesztő
1 ek barna cukor
3 ek olívaolaj
2.5 dl langyos víz
só ízlés szerint

Tepertőkrém
30 dkg tepertő
3 ek vaj
2 teáskanál mustár
1 közepes db lila hagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

Pizzatészta
Az összes hozzávalót egy nagy keverőtálban összekeverjük, és addig gyúrjuk a tésztát, míg már nem ragad a tálhoz a tészta.
Lefedjük, és minimum 1 órát kelni hagyjuk.
Mikor megkelt, fogjuk, és lisztes deszkán nagyjából kinyújtjuk, majd serpenyőbe tesszük, és előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük.

Tepertőkrém
Miközben sül a pizzatészta, fogunk minden hozzávalót a tepertőkrémhez, és egy robotgép segítségével összekeverjük. Ha kell, sózzuk vagy borsozzuk még, ahogy szeretnénk.
Én mindig teszek a végén egy nagyon kevés sriracha-t az egészhez, mert elég jó ízt tud adni neki.