Olaszországban kóstoltam egy hasonló fogást, ami nagyon ízlett, azt igyekeztem rekonstruálni. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók / 4 adag

1 ek napraforgó olaj
5 dkg kockázott bacon
1 közepes db vöröshagyma
50 dkg csirkemell filé
3 teáskanál méz
3 gerezd fokhagyma
1 ek reszelt gyömbér
8 db szárított paradicsom
200 ml főzőtejszín
só ízlés szerint
négyszínű bors ízlés szerint
chilipehely ízlés szerint
5 dkg rukkola
5 dkg reszelt parmezán sajt
20 dkg tészta

Elkészítés

A felmelegített olajon megpirítjuk a baconkockákat, majd rádobjuk a felaprított hagymát. Ha már üveges, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellfilét, és kevergetve fehéredésig főzzük.
Ha már kifehéredtek a kockák, elforraljuk a vizet, amit a husi esetleg engedett. Ha már csak pici víz maradt, közepes lángra tesszük, meglocsoljuk mézzel, és kissé lepirítjuk.
Ha már szép bevonatot kapott a husi, hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, a csíkokra szeletelt szárított paradicsomot, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, és felöntjük tejszínnel. Az egészet felforraljuk, közben sózzuk, borsozzuk, és egy kevés chilit is adhatunk hozzá.
Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és hozzáadjuk a szószhoz.
Reszelt parmezánnal és friss rukkolával tálaljuk. Jó étvágyat!