Tipikus kánikulai ebéd - ha azt nem számítjuk, hogy a sütőt is be kell kapcsolni hozzá. De könnyű, fűszeres, zöldséges.

Hozzávalók / 4 adag

8 közepes db paradicsom
2 közepes db tv paprika
1 közepes db cukkini
50 dkg darált sertéshús
15 dkg bulgur
10 dkg zöld olajbogyó
3 ek olívaolaj
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
3 dl víz

Elkészítés

A cukkinit félbevágjuk, belsejét kivájjuk. A paprikákat szintén félbevágjuk, magházát kivágjuk. A paradicsomok kalapját levágjuk, kés és kiskanál segítségével a belsejét kivájjuk, ezt félretesszük. A zöldségeket sütőfóliával bélelt vagy zsírozott tepsire állítjuk.
A bulgurt dupla mennyiségű sós vízben megfőzzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, melyen a vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Ha már érezzük a fokhagyma illatát, rátesszük a darált húst, sózzuk borsozzuk, puhára főzzük-pirítjuk. Közben a félretett paradicsombelsőből ízlés szerint teszünk hozzá (kb. a felét).
Ha a hús megpuhult, összekeverjük a megfőtt bulgurral, majd hozzátesszük a félbevágott olajbogyókat. Megkóstoljuk, szükség szerint fűszerezzük még sóval-borssal.
A tölteléket az előkészített zöldségekbe kanalazzuk (jó púposan), majd kb. 30 perc alatt a sütőben készre sütjük.