Hozzávalók

4 darab friss tojás
15 dkg cukor
2 darab citrom
4 rúd fahéj
1 tk őrölt fahéj
10 szem szegfűszeg
4 evőkanál keményítő
2 l IPA szűretlen, minőségi világos sör

Leírás

A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Kevés vizet forralunk a galuskafőzéshez. A sört, a fahéjrúddal, a szegfűszeggel, a citrom héjával és levével, a cukorral, egy csipet sóval, kb. 5 percig forraljuk. A keményítőt elkeverjük 2-3 evőkanálnyi levesben, majd a levesbe öntjük. Felforraljuk, 1-2 percig rotyogtatjuk, majd félrehúzzuk. Kivesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját elkeverjük kevés levessel, majd a visszaöntjük a levesbe. Már nem forraljuk tovább. A fehérjét, egy csipet sóval, kemény habbá verjük. Két teáskanál segítségével, galuskákat szaggatunk és a forró vízben, pár perc alatt, keményre főzzük. Kiszedjük és a leveshez kínáljuk. Tálaláskor, a levest megszórjuk fahéjjal.