Hozzávalók

2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
4 darab sárgarépa
2,5 dl tejszín
1 evőkanál dijoni mustár fehérborral
1 ízlés szerint cayenne-i bors
1 darab leveskocka
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor zeller
50 dkg gomba
40 dkg zöldborsó
2 evőkanál pirospaprika
1 darab karalábé
1 ág rozmaring
2 kg pulykahús
20 dkg kolbász
2 darab petrezselyem gyökér

Leírás

A felforrósított olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, sóval és cayenne-i borssal. Rátesszük a csíkokra vágott pulykahúst és belekarikázunk egy szál füstölt kolbászt. Felöntjük 3-4 dl vízzel, majd egy kis ideig pároljuk. Ezután gulyáskrémet nyomunk rá ízlés szerint, majd hozzáadjuk a felszeletelt champion gombát és a megtisztított csiperkét. Felöntjük 1,5 liter vízzel, beledobunk egy erőleves kockát és időnként megkeverve, 45-50 percig főzzük. Ezután sóval, őrölt borssal ízesítjük és megszórjuk bőven tárkonnyal. Hozzáadjuk a borsót, a felkarikázott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, a kockákra vágott karalábét és a csokorba kötött zöldfűszereket. Felöntjük vízzel, és lefedve, bő félóra alatt összefőzzük. Ekkor a tejfölt elkeverjük a liszttel, meg a mustárral. Hozzáöntjük a tejszínt, jól elkeverve ráöntjük a levesre és kavargatva, további 5 percig főzzük.