Hozzávalók

1 csipet só
2 l víz
2 darab paradicsom
15 dkg vöröshagyma
1 kg burgonya
1 csipet egész fekete bors
2 darab paprika
5 dkg pirospaprika (őrölt)
1 kg marhalábszár

Leírás

A vöröshagymát apróra vágva, a bogrács aljára szórjuk. A húst megtisztítva (inakat benne hagyva, némi faggyút és a hártyákat is meghagyva), kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk és a hagymára tesszük. Hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot. Felöntjük a vízzel és erős tűzön, főzni kezdjük. Ha felforrt, hozzáadjuk a sót és a paprika felét. A habot nem szabad leszedni! Idővel, szépen letisztul. Egyenletes tűzön főzzük, amíg a hús majdnem puha. Ekkor, hozzáadjuk a hámozott, egyforma kockákra vágott burgonyát. Ennek főzési ideje, kb. 20 perc. Az utolsó percekben, hozzáadjuk a paprika másik felét. Ettől lesz, szebb színe.