Hozzávalók

5 gerezd fokhagyma
10 dkg vöröshagyma
2 darab burgonya
1 csipet egész fekete bors
1 darab paprika
1 csokor petrezselyemzöld
40 dkg sertéscomb
1 darab zeller
3 darab fehérrépa
1 csipet ételízesítő
1 darab karalábé
3 darab répa
1 fej kelkáposzta
40 dkg csont (húsos)

Leírás

4 literes fazékba, felteszünk 2 liter vizet forralni. Beletesszük a húsos csontot, 5 dkg vöröshagymát, 1 gerezd fokhagymát, negyed csomag szemes borsot, negyed csomag fűszerköményt és 2 db babérlevelet. Vegyes zöldségként, kell a húsleveshez néhány zöldség is. Burgonya, zöldpaprika, paradicsom, kelkáposzta, zeller, karalábé, gyökér, sárgarépa. Enyhén sózzuk és kb. 2 órát főzzük. Közben, apró kockára feldaraboljuk a sertéscombot, a kövér részeket levágjuk, majd feltesszük pörköltnek, a megmaradt 5 dkg vöröshagymával. Fűszerezzük és készre főzzük. A fazékban megfőtt alapanyagot leszűrjük.