Hozzávalók

1 csipet só
1 evőkanál liszt
1 kk tejföl
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál étolaj
1 csipet egész fekete bors
2 szál sárgarépa
2 darab citrom
1 kk tárkony (levél)
1 csokor petrezselyem
50 dkg borjúhús (comb)
20 dkg tészta (főtt csigatészta)
10 dkg zöldborsó
2 szál fehérrépa

Leírás

A felforrósított olajba, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát és világosbarnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockára feldarabolt borjúcombot és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük és feleresztjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fedővel letakarva, félpuhára pároljuk. Ezután tesszük bele a zöldségeket és a borsót is, majd annyi vizet öntünk rá, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, akkor ízesítjük a sóval, borssal, tárkonylevéllel és aprított petrezselyemmel. Fedő nélkül, lassú tűzön, majdnem készre főzzük. A lisztet a tejföllel és kevés hideg vízzel simára keverjük és egy merőkanálnyi forró levest adunk hozzá, majd lassan kevergetve beleöntjük a levesbe, nehogy csomós legyen. Ha felforrt, a tűzről levéve, az egyik citrom levével savanykásra ízesítjük. Tálaláskor, a forró levest tányérokba merjük, szeletelt citrommal és petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat!