Hozzávalók

1 darab friss tojás
8 mk liszt
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
3 darab burgonya
1 dl étolaj
1 evőkanál ecet
1 darab leveskocka
1 csomag petrezselyem
1 evőkanál ételízesítő
2 darab karalábé

Leírás

A karalábét és a burgonyát megtisztítom és kis kockákra vágom. A vöröshagymát apróra vágva, megdinsztelem egy kevés olajon, majd hozzáadom a karalábét és a burgonyát. Ezután, fedő alatt összepárolom. Megszórom delikáttal, átkeverem, majd felöntöm vízzel és puhulásig főzöm, lassú lángon. Sózom, borsozom ízlés szerint (egy Knorr tyúkhúsleves kockát is szoktam bele dobni). Amíg fő, elkészítem a rántást-habarást. A lisztet világosra pirítom az olajban, egy csipet sóval. Félrehúzom a tűzről, majd felöntöm kevés vízzel, hogy sima, csomómentes rántást kapjak. A meleg rántást, mindig hideg vízzel, hideg rántást mindig meleg vízzel kell felönteni. A csomómentes rántásba, belekeverem a tejfölt. Simára dolgozom. A levest ízesítem még, egy kevés ecettel, majd a forrásban lévő levesbe öntöm a tejfölös rántást, folyamatosan kevergetve. Nekem így nagyon finom, krémes lesz, csomók nélkül. Egy tojásból és kevés lisztből, laza nokedlitésztát keverek és beleszaggatom a levesbe. Friss, vágott petrezselyemmel szórom meg, a végén.