Hozzávalók / 4 adag

1 kis db vöröshagyma
25 dkg zöldborsó
2 közepes db sárgarépa (újrépa)
1 közepes db fehérrépa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1.5 ek napraforgó olaj
1 púpozott ek finomliszt
1.5 teáskanál fűszerpaprika
1 db tojás
5 dkg finomliszt (kb.)
1.3 l víz (kb.)

Elkészítés

A zöldborsót kifejtjük, a répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát apróra vágjuk.

A hagymát, répákat és a borsót betesszük egy fazékba, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. 20-25 perc alatt készre főzzük.

Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, levesszük a tűzről, és elkeverjük. Hideg vízzel felöntjük, és csomómentesre keverjük.

A rántást visszaöntjük a levesbe, és kis lángon tovább forraljuk.

A tojást felverjük, sózzuk, majd hozzáadunk kb. 5 dkg lisztet hozzáadunk. Jól kikeverjük, és egy kiskanállal a gyöngyöző leveshez adjuk.