Hozzávalók / 4 adag
1 fej fokhagyma
3 db zsálya
1 l víz
2 szelet kenyér
2 db tojássárgája
1 ek olívaolaj
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
Elkészítés
Megpucolunk 1 fej fokhagymát, és egy kis lábosba tesszük a friss zsályával együtt. Felöntjük 1 liter vízzel, amit aztán felforralunk, és utána közepes lángon 20 percig főzzük.
Addig a kenyeret felvágjuk kockákra, a 2 tojássárgáját pedig picit felverjük.
A főzés végeztével kiszedjük a zsályaleveleket, majd a lábosba szórjuk a kenyérkockákat.
Ezután egy botmixer segítségével pürésítjük az egészet.
A felvert tojássárgájához adunk egy evőkanál olívaolajat és egy keveset a levesből, majd jól összekeverjük az egészet.
A tojássárgáját még a leveshez öntjük, és jól elkeverjük. Ízlésünknek megfelelően még borsozzuk, és ha kell, sózzuk.
Tálalásnál sajtos pirítóst kínáljunk hozzá, és kevés petrezselyemmel szórjuk meg.
0 Megjegyzések