Hozzávalók / 4 adag

1 fej fokhagyma
3 db zsálya
1 l víz
2 szelet kenyér
2 db tojássárgája
1 ek olívaolaj
bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés

Megpucolunk 1 fej fokhagymát, és egy kis lábosba tesszük a friss zsályával együtt. Felöntjük 1 liter vízzel, amit aztán felforralunk, és utána közepes lángon 20 percig főzzük.

Addig a kenyeret felvágjuk kockákra, a 2 tojássárgáját pedig picit felverjük.

A főzés végeztével kiszedjük a zsályaleveleket, majd a lábosba szórjuk a kenyérkockákat.

Ezután egy botmixer segítségével pürésítjük az egészet.

A felvert tojássárgájához adunk egy evőkanál olívaolajat és egy keveset a levesből, majd jól összekeverjük az egészet.

A tojássárgáját még a leveshez öntjük, és jól elkeverjük. Ízlésünknek megfelelően még borsozzuk, és ha kell, sózzuk.

Tálalásnál sajtos pirítóst kínáljunk hozzá, és kevés petrezselyemmel szórjuk meg.