Hozzávalók / 4 adag
1 csokor petrezselyem
1 közepes db vöröshagyma
25 dkg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg csuszatészta
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
2 l víz (kb.)
Elkészítés
A zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk.
Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát.
A megpirult szalonnát egy szűrő segítségével kiemeljük a lábasból, majd a kisült zsírjában a felaprított hagymát üvegesre pároljuk.
Jöhet a csuszatészta, amit egy picit megpirítunk a hagymán.
Hozzáadjuk a fűszereket, óvatosan megkavargatjuk, és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Egy rövid ideig hagyjuk az alapot párolódni.
A felkockázott burgonyát hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a burgonyát.
Amennyiben szükséges, utóízesítünk.
Ha a burgonya és a tészta is megpuhult, petrezselyemmel és a lepirított szalonnával megszórva tálaljuk!
0 Megjegyzések