Találtam egy klassz kis receptet, amikor egyszerű, kevert almás sütiket kerestem. Kicsit adtam hozzá, kicsit változtattam a hozzávalókon a saját ízlésem szerint.
Hozzávalók / 4 adag
15 dkg vaj
12 dkg kókuszcukor
3 db tojás
100 ml habtejszín
1 db avokádó (érett)
15 dkg tönkölybúza liszt
10 dkg kókuszliszt
2 közepes db alma
3 marék dió
3 csipet fahéj
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só
Elkészítés
A dió felét teflonserpenyőben megpirítjuk, majd gorombára vágjuk. A másik felét félrerakjuk.
A vajat a kókuszvirágcukorral habosra verjük, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, majd a tejszínt és egy csipet sót, hogy kihozza az édes ízt. Ezután hozzákeverjük a villával szétnyomkodott avokádót is.
Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk.
A vajas keverékhez adjuk a tönkölylisztet, a kókuszlisztet (helyettesíthető kókuszreszelékkel is, de liszttel selymesebb lesz a végeredmény), a kockára vágott almát, az aprított diót, a sütőport és a fahéjat, majd jól összekeverjük.
A tortaformánkat kivajazzuk, kilisztezzük, majd beleöntjük a masszát. A félrerakott dióval megszórjuk a tetejét. Ezt azért nem pirítjuk meg, mert akkor nagyon megégne sülés közben.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és kb. 45 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
Ha langyosan esszük, egy kis vaníliafagyi csodálatosan passzol hozzá.
0 Megjegyzések