Bár a neve palacsinta, mielőtt nekiállnánk megsütni, előtte érdemes mindent elfelejteni a hagyományos palacsinta sütéséről. A hajdinaliszt egészen másként viselkedik, mint a fehér liszt, ezért kérlek, az összetevőket nagyon pontosan mérd ki, különben nem garantálhatom, hogy sikerül.
Folytatás elrejtése
hozzávalók / 2 adag
164 g hajdinaliszt
38 g tápiókaliszt
2 g útifű maghéj
2 g só
2 g szódabikarbóna
2 teáskanál napraforgó olaj
375 g víz
25 g erythritol
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A hozzávalókat keverjük csomómentesre. A palacsintasütőt alaposan olajozzuk ki minden egyes palacsinta sütése előtt.
1 kisebb merőkanállal merjünk a tésztából, és a forró palacsintasütőbe öntsük (ezt célszerű nem eloszlatni a palacsintasütőben, mert a megfordításnál problémás lehet, ha nagy).
Amikor megsült, úgy fordítsuk meg, hogy szépen lassan fokozatosan mindenhol alányúlunk a fordítólapáttal, amíg a tészta el nem válik a sütőtől. A másik oldal megsütése után könnyen kicsúsztatható a palacsintasütőből.
Ha sütés után várunk pár percet, akkor utána már könnyen feltekerhető.
0 Megjegyzések