A nyár ízeit alkotjuk meg ebben a tortában. A kókusz kedvelőinek ajánlom. Sütés nélküli süti, ezért gyorsan elkészíthetjük.

Hozzávalók / 10 adag

babapiskóta-alap
150 g babapiskóta
125 g vaj

kókuszkrém
200 ml habtejszín
250 g mascarpone
150 ml kókusztej
120 g cukor (ízlés szerinti mennyiség)
3 csomag vaníliás cukor
6 db lapzselatin
150 ml víz (zselatinlapok megáztatásához)
150 g kókuszreszelék

ananászzselés tető
1 csomag tortazselé (nem színezett)
565 g ananászkonzerv

Elkészítés

A babapiskótát egy arra alkalmas tiszta zacskóban sodrófa segítségével jól összemorzsoljuk. A felolvasztott vajjal összekeverjük.

Sütőpapírt és egy 24 cm tortakarikát ráhelyezünk egy megfelelő tálcára, belenyomkodjuk a morzsát, üvegpohár alja vagy egy evőkanál segítségével.

A zselatinlapokat vízben megáztatjuk.

Fölhabosítjuk a tejszínt. A mascarponét, kókusztejet, cukrot, vaníliás cukort összekeverjük, és a fölhabosított tejszínhez hozzákeverjük.

Kinyomkodjuk a vízből a zselatinlapokat, majd egy lábasban alacsony hőfokon megolvasztjuk. A krémből egy keveset, 2-3 evőkanállal hozzákeverünk, és jól összekeverjük a krémmel. 150 g kókuszreszeléket még a krémbe belekeverünk.

A babapiskótás alapra ráöntjük, és egyenletesen eligazítjuk. Kb. 30 percet hűtjük.

Az ananászt a tortára rárakjuk, és az ananász levével a csomagoláson megjelölt módon elkészítjük a tortazselét. Bevonjuk vele a tetejét. (Ha kevés az ananász leve, vízzel még kiegyenlíthetjük.) Pár órát hűtjük. De legjobb egy egész éjszakát.

Fogyasztás előtt lehúzzuk a sütőpapírt a torta aljáról. Egy kés vagy egy megfelelő eszközzel körbemegyünk a torta szélén, és eltávolítjuk a tortakarikát. Ízlésünknek megfelelően még díszíthetjük a tortát. Jó étvágyat!