Hozzávalók / 4 adag
250 g hal (friss tengeri hal)
50 dkg tigrisrák
50 dkg kagyló
50 dkg polip
15 dkg vaj
1 ek olívaolaj
2 dl vörösbor
1 dl fehérbor
2 db babérlevél
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 közepes db újhagyma
1 közepes db sárgarépa
1 kk kakukkfű
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 teáskanál paprikakrém (vagy ízlés szerint)
Elkészítés
A polipot megmossuk, és a borral, babérlevéllel, hagymával, sárgarépával, sóval, borssal és annyi vízzel, hogy bőven ellepje feltesszük főni. Kell neki egy alapos óra, és villával ellenőrizhetjük, ha már megpuhult.
Amíg a polip elkészül, egy serpenyőben dobjuk bele a megtisztított rákot, és olívaolajban kezdjük el sütni. Pár perc múlva öntsük rá a szintén megmosott kagylókat. Ezután mehet rá a fokhagyma és az apróra szeletelt újhagyma. Tegyünk bele friss kakukkfüvet és 1 dl fehérbort. Kis sóval, borssal ízesíthetjük, és 10 percig fedő alatt pároljuk.
A halat megsózzuk, és vajban csak süssük át 4-5 percig mindkét oldalán. Ügyeljünk arra, hogy a vaj ne égjen meg. Akkor lesz igazán jó, ha bátran vastagabb halszeletet és tiszta vajat használunk.
És az elkészült hozzávalókat egy tálra tesszük.
0 Megjegyzések