Hozzávalók / 4 adag
30 dkg fejtett bab (száraz tarkabab)
30 dkg füstölt oldalas
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (duci)
1 tk só
3 púpozott ek finomliszt
5 dkg sertészsír
2 ek tejföl
Elkészítés
A babot előző este beáztatjuk.
A beáztatott babot és a füstölt oldalast kb 1,5 liter vízben feltesszük főni.
Beleteszünk 1 fej vöröshagymát egészben, amit később, mielőtt szétfőne eltávolítunk.
Hozzáadjuk a sót és a zúzott fokhagymát.
Amikor a bab és az oldalas is megfőtt (kb. 140 perc), kivesszük belőle a füstölt húst és berántjuk a főzeléket. (Rántáshoz: a lisztet a zsíron zsemleszínűre pirítjuk, kb 3 dl hideg vízzel felengedjük és szűrőn keresztül hozzáöntjük a babhoz, amit közben állandóan kevergetünk.)
Belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk.
0 Megjegyzések