Hozzávalók / 6 adag

A főzelékhez
1 kg kelkáposzta (tisztított mennyiség)
600 g burgonya (tisztított mennyiség)
1 ek majoranna (csapott)
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

A rántáshoz
1 ek mangalica zsír (púpos, vagy 3 ek olaj)
2 evőkanál finomliszt
2 ek fűszerpaprika (csapot

Elkészítés

A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk.

A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk.

A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felöntjük 1,7 l vízzel, lefedjük, néha megkeverjük, majd ha felforrt, beletesszük a burgonyát, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, köménnyel. Lefedve, 20 percig főzzük.

A zsírból, lisztből és a pirospaprikából elkészítjük a rántást, a főzelékhez keverjük. Az áttört vagy reszelt fokhagymát is beletesszük.

Fedő nélkül 10 perc alatt készre főzzük.