Hozzávalók / 4 adag

1 kg friss sóska
4 ek napraforgó olaj
2 evőkanál finomliszt
0.5 l tej
só ízlés szerint
3 ek cukor

Elkészítés

A sóskát alaposan átmossuk, a szárát (nem csak ami a levélen túllóg!) eltávolítjuk. Jól lecsepegtetjük.

Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a sóskát, és addig fonnyasztjuk, míg a leve nagyjából elfő.

Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, a tej felével felengedjük és csomómentesre keverjük.

Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, felfőzzük, és kis lángon kevergetve pár perc alatt besűrítjük úgy, hogy kis adagokban annyi tejet adunk hozzá, míg a kívánt állagot el nem éri.

4-5 szem sós vízben főtt krumplival, és személyenként 1-2 főtt tojással tálaljuk.