Hozzávalók / 8 adag
300 g búzadara
6 dl tej
15 dkg vaj
1 citromból nyert citromhéj
5 db tojás
7 dkg cukor
5 dkg porcukor
Elkészítés
A búzadarát és a tejet összekeverjük. A vaj felét megolvasztjuk, és azt is hozzáadjuk.
Elkeverjük, hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
A tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot hozzáadjuk a sárgákhoz, belereszeljük a citrom héját, és összekeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verjük.
A búzadarás masszához öntjük a sárgáját, majd hozzáforgatjuk a fehérjét.
Egy tepsit kikenünk a maradék olvasztott vajjal, és a masszát beleöntjük a tepsibe. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre. Ha kissé megszilárdult, lapáttal felvakarjuk, kicsit összetörjük, majd visszatesszük a sütőbe.
15 perc múlva ismét kivesszük, rászórjuk a porcukrot, és még jobban összetörjük. Még 5 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
0 Megjegyzések