Hozzávalók / 5 adag
60 dkg burgonya
10 dkg kolbász
5 dkg füstölt szalonna
12 dl zöldség alaplé
1 közepes db vöröshagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
3 db babérlevél
bors ízlés szerint
1 ek majoranna
1.5 dl tejföl
1.5 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy fazékban mindkettőt kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a szalonna- és kolbászpörcöket.
A visszamaradt zsíron megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, míg üveges lesz. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, átkeverjük, felöntjük az alaplével, és visszatesszük a tűzre.
Hozzáadjuk a majorannát, a borsot és a babérlevelet, lefedjük, és kb. 20 percig főzzük.
A lisztet kikeverjük a tejföllel, majd hozzáadunk egy nagy kanál levest, és csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a levesbe. Még egyet forralunk rajta, visszatesszük bele a kisült szalonnát és kolbászt, és azonnal tálaljuk.
0 Megjegyzések