Hozzávalók / 6 adag

3 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
1 db karalábé
1 kis db zeller
25 dkg kelbimbó
1 db vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
1.5 csokor petrezselyem
2 db babérlevél
13 szem fekete bors
só ízlés szerint
2 l víz

Elkészítés

Egy nagyobb lábasban a finomra vágott vöröshagymát, a közel egyforma méretűre aprított sárga-és fehérrépával, zellerrel az olajon megdinszteljük.

Felengedjük kb. 2 l vízzel, hozzáadjuk a csokorba kötött petrezselymet, a babérlevet és a borsszemeket. Sóval ízesítjük.

Közepesnél kicsivel gyengébb tűzön főzzük.

Amikor a gyökérzöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a külső leveleitől megszabadított, félbevágott kelbimbókat és  a megpucolt, felkockázott karalábét.

Tovább főzzük, míg az összes zöldség megpuhul. Szükség esetén utóízesítjük.

Legvégül a maradék, fél csokor, egészen finomra vágott petrezselymet is beleszórjuk a levesbe.

Tűzforrón tálaljuk.