Nagyon szeretem a gyorsan elkészíthető egytálételeket. 

Hozzávalók / 2 adag

3 ek olívaolaj
4 db csirke felsőcomb
15 dkg hajdina
1 nagy db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 teáskanál ételízesítő (natúr, sótlan)
só ízlés szerint
1.5 dl víz

Elkészítés

A kicsike csirkecombok bőrét lehúzzuk (harcoljunk a koleszterin ellen). A hatalmas vöröshagymát megpucoljuk, negyedeljük, és nem túl vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk. A hajdinát szűrőben, bő víz alatt átmossuk.

Egy serpenyőben kevés olíván a csirkecombok mindkét oldalát erős lángon megpirítjuk. Kiszedjük egy tálra. Pici olajat öntünk még a serpenyőbe, megpirítjuk a hagymaszeleteket, ezeket is kiszedjük egy másik tálra. A serpenyőbe szórjuk a hajdinát, pirítgatjuk, amíg nagyjából kipattognak a szemek. Így érdekes, kicsit diós íze lesz.

A hajdinára gyakorlatilag a térfogatával megegyező mennyiségű vizet öntjük, hozzákeverjük az ételízesítőt, beledobjuk a fokhagymagerezdeket és a babérlevelet. Megsózzuk, jól összekeverjük. Ráültetjük a hajdinára az előzőleg megpirított csirkecombokat.

Lefedjük a serpenyőt, és nagyon pici lángon, lassan puhára pároljuk. Amikor gyakorlatilag kész van, rákanalazzuk a hagymát, és még egy kicsit tovább pároljuk.

Kovászos uborkával kínáltam.