Vettem fél kiló gyönyörű barna csiperkegombát. Egyik részéből gombás bulgur lett, a másikból ez a krémleves.
Hozzávalók / 2 adag
1 ek olívaolaj
20 dkg csiperkegomba
1 teáskanál ételízesítő (sótlan, natúr)
1 dl tejföl
1 citromból nyert citromhéj
5 dl víz
só ízlés szerint
Elkészítés
A gombát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk.
Kevés olíván megpirítjuk erős tűzön, hogy inkább piruljon, mint párolódjon. Felengedjük fél liter vízzel. Megsózzuk, és hozzáadunk egy kanál natúr ételízesítőt.
Amikor a gomba megfőtt, belereszelünk a levesbe egy citrom héját, hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel pürésítjük. Könnyű, kellemes ízű leves lett.
0 Megjegyzések