A Reese’s-szel való első találkozásom igen meghatározó az életemben. Na jó, annyira azért mégsem, de nekem édességben kevés ennél harmonikusabb dolog létezik, mint az édes, lágy csokoládé kombinációja a sós mogyoróvajjal. Ajándékba is ideális, ha esetleg vendégségbe megyünk barátokhoz, rokonokhoz, mert a csokit mindenki szereti.

Hozzávalók / 4 adag

20 dkg tejcsokoládé
10 dkg mogyoróvaj
1 csipet só

Elkészítés

A mogyoróvajat készítjük el elsőnek, mert azt szobahőmérsékleten nem tudjuk megfelelően kezelni, annyira lágy. Sütőpapírra halmozzuk, a papírt a tetejére visszafordítjuk úgy, hogy 2 réteg közé kerüljön a krém. Kb. 2-3 milliméterre nyújtjuk a 2 réteg között, ezután behelyezzük a fagyasztóba, lehetőleg egyenes felületre.

Mindeközben a csokoládénkat felolvasztjuk vízgőz felett, a felét a kívánt szilikonformába önjük, majd kivesszük a mogyikrémet a fagyasztóból, amivel ekkor már tudunk dolgozni, mert kellőképp megszilárdult. Leszedjük a sütőpapírt a tetejéről, majd leheletvékonyan megsózzuk, és megfelelő formákra vágjuk egy kés vagy forma segítségével.

Ráhelyezzük az olvasztott csokira a formára vágott mogyorókrémet, és utána azt leöntjük a maradék csokival. Kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletes legyen. Amikor ezzel elkészültünk, mehet be a csoki a fagyasztóba. Pár perc után annyira megdermed, hogy szépen ki lehet szedni a formából. Ha nincs nagyobb szilikonformánk, akkor muffinpapír formában is készíthetjük a csokikat.

Be lehet csomagolni különféle papírokba, én egyszerű alufóliát használtam. Egyetlenegy dologra kell csak vigyázni: nehogy függővé váljunk.