Hozzávalók / 8 adag
1 kg darált sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma (kisebb)
1 ek napraforgó olaj (vagy zsír)
ételízesítő ízlés szerint
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1 teáskanál paprikakrém (ízlés szerint)
2 bögre rizs (2 dl-es bögre)
1 kg zöldbab (zöld színű)
3.5 dl tejföl
2.5 dl joghurt (natúr)
1 ek napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)
Elkészítés
A hagymát, fokhagymát kockákra vágjuk és megpirítjuk, beletesszük a darált húst, fűszereket (majorannából jó sokat) és puhára pároljuk. Kevés vizet adhatunk a végén hozzá, hogy ne legyen száraz.
A zöldbabot gőz felett puhára pároljuk.
A rizst kevés zsiradékon megforrósítjuk, és hozzáöntünk 6 dl vizet, ételízesítőt, és puhára pároljuk.
Egy nagy tepsit kikenünk zsiradékkal és rétegezve - zöldbab, rizs, hús, zöldbab - beletesszük.
A tejfölt és a joghurtot összekeverjük és rásimítjuk a zöldbabra, majd sütőben megsütjük.
0 Megjegyzések