Hozzávalók / 3 adag

500 g sertéstarja
3 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
1.5 ek paprikakrém
1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
1 tk fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 dl víz

Elkészítés

A húst megmossuk, szárazra itatjuk, kb. ujjnyi széles szeletekre vágjuk.

A húst sózzuk, borsozzuk, és egy tűzálló tál aljára rendezzük.

A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük, egy edénybe tesszük. Megszórjuk kevés sóval, majd apránként hozzáadjuk az olajat, és majonézszerűre keverjük.

A fokhagymakrémhez keverjük a paprikakrémet, a provence-i fűszerkeveréket és a fűszerpaprikát. Felöntjük kb. 100 ml vízzel. Sóval, borssal ízesítjük.

A mártást a húsra öntjük, és elsimítjuk rajta. Alufóliával letakarjuk.

Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 90 percig sütjük, majd eltávolítjuk az alufóliát, és további 30 percig sütjük.