Hozzávalók / 6 adag
A salátához
4 db paradicsom
1 db kígyóuborka
4 kis fej lila hagyma
20 dkg olajbogyó
125 g feta sajt
Az öntethez
4 ek olívaolaj
1.5 tk citromlé
1 tk bazsalikom (púpozott)
Elkészítés
Először az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot.
Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
A paradicsomot, uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Kimagozzuk az olívabogyót, ha szükséges, és a többi zöldséghez keverjük.
Kis kockákra vágjuk a feta sajtot, és azt is hozzáadjuk.
Kivesszük az öntetet a hűtőből, és a salátára öntjük. Óvatosan, a kezünkkel keverjük meg, nehogy összetörjön.
Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd magában vagy hús mellé tálaljuk.
Díszíthetjük friss bazsalikomlevéllel.
0 Megjegyzések