Hozzávalók / 6 adag

A salátához
4 db paradicsom
1 db kígyóuborka
4 kis fej lila hagyma
20 dkg olajbogyó
125 g feta sajt

Az öntethez
4 ek olívaolaj
1.5 tk citromlé
1 tk bazsalikom (púpozott)

Elkészítés

Először az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot.

Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.

A paradicsomot, uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Kimagozzuk az olívabogyót, ha szükséges, és a többi zöldséghez keverjük.

Kis kockákra vágjuk a feta sajtot, és azt is hozzáadjuk.

Kivesszük az öntetet a hűtőből, és a salátára öntjük. Óvatosan, a kezünkkel keverjük meg, nehogy összetörjön.

Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd magában vagy hús mellé tálaljuk.

Díszíthetjük friss bazsalikomlevéllel.