Hozzávalók / 6 adag

A pitéhez
60 dkg sárgabarack
15 dkg nádcukor
15 dkg vaj (puha)
3 db tojás
20 dkg finomliszt
1 tk fahéj (őrölt)
1 csomag sütőpor

A tetejére
1 ek porcukor
1 teáskanál fahéj

Elkészítés

Robotgépben a vajat a cukorral habosra keverjük.

Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.

Kisebb részletekben belekeverjük a fahéjjal és a sütőporral összeszitált lisztet.

Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjék felvert kemény habját.

Kivajazott-lisztezett, kb. fél gáztepsinyi méretű tepsibe simítjuk a tésztát.

A sárgabarackokat forrásban lévő vízbe dobjuk egy-két percre, leszűrjük, és könnyedén lehúzzuk a héjukat.

A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk és a magházukkal lefelé betakarjuk a tésztát a gyümölccsel.

Fahéjas porcukorral hintjük a tetejét és légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

A tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva tálaljuk. (Ha szépen, sorokban rakosgattuk a süti tetejére a barackokat, pont úgy lehet szeletelni, hogy egy kockára egy fél barack jut).