Hozzávalók / 6 adag
A pitéhez
60 dkg sárgabarack
15 dkg nádcukor
15 dkg vaj (puha)
3 db tojás
20 dkg finomliszt
1 tk fahéj (őrölt)
1 csomag sütőpor
A tetejére
1 ek porcukor
1 teáskanál fahéj
Elkészítés
Robotgépben a vajat a cukorral habosra keverjük.
Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
Kisebb részletekben belekeverjük a fahéjjal és a sütőporral összeszitált lisztet.
Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjék felvert kemény habját.
Kivajazott-lisztezett, kb. fél gáztepsinyi méretű tepsibe simítjuk a tésztát.
A sárgabarackokat forrásban lévő vízbe dobjuk egy-két percre, leszűrjük, és könnyedén lehúzzuk a héjukat.
A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk és a magházukkal lefelé betakarjuk a tésztát a gyümölccsel.
Fahéjas porcukorral hintjük a tetejét és légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
A tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva tálaljuk. (Ha szépen, sorokban rakosgattuk a süti tetejére a barackokat, pont úgy lehet szeletelni, hogy egy kockára egy fél barack jut).
0 Megjegyzések