Nincs agyoncukrozva, a fahéj pedig ad neki egy pici pluszt.
Hozzávalók / 12 adag
6 kg sárgabarack (maggal együtt)
70 dkg cukor
5 db fahéj (5 rúd)
Elkészítés
A barackot alaposan megmossuk, kimagozzuk, az otthon fellelhető legnagyobb edénybe dobjuk, rétegenként cukrozzuk. (A nagyon csúnya részeket vágjuk ki.) A tetejére öntjük a maradék cukrot. Ha van időnk, állni hagyjuk, ha nincs, haladunk tovább.
Lefedve, közepes lángon felforraljuk, ha már rotyog, levesszük a fedőt, hozzádobjuk a fahéjrudakat, és így folytatjuk tovább a főzést.
Ha elfőtte a habot és nincsenek benne barackdarabok (baracktól függően 1-másfél óra), sterilizált üvegbe töltjük, ha sűrűbb lekvárokat kedveljük, rotyogtassuk tovább.
Az üvegeket érdemes minél inkább színültig tölteni, szorosan rácsavarjuk a tetőt, és mehetnek a szárazdunsztba. Az üvegek csírátlanítására a következő módszer vált be: 130 fokra előmelegített sütőbe tesszük a kiöblített üvegeket és fedőket, 15 percre.
Szűk öt liter baracklekvárunk lesz.
0 Megjegyzések