Hozzávalók / 4 adag

50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 db tojás
0.5 csomag sütőpor
7 nagy db alma
fahéj ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor

Elkészítés

A tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral.

A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, porcukrot, tojásokat és összegyúrjuk.

A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon. 2 részre osztjuk.

Egy másik tálba belereszeljük az almákat, és hozzáadjuk a kristálycukrot (a cukor mennyiségét az alma savanyúsága is meghatározza, ha az alma savanyúbb, több cukor is mehet bele). Összekeverjük.

Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a fahéjat, vaníliát.

Az egyik tésztánkat kisodorjuk, tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.

Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közben fel ne hólyagozzon. 

Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.