Hozzávalók / 2 adag

70 dkg cukkini
2 evőkanál finomliszt
10 dkg zsemlemorzsa
1 kávéskanál só
7 dkg füstölt sajt (reszelve)
2 teáskanál fokhagymapor
2 teáskanál fűszerpaprika
2 db tojás (bele kevés só)
2 teáskanál fűszersó (sült krumpli fűszersó - fokhagymás)
1 kávéskanál bors (őrölt)
2 ek olívaolaj

Elkészítés

Mossuk meg, szeleteljük fel a cukkinit, tegyük bele egy tálba, szórjuk meg a fűszersóval és borssal, jól keverjük össze, hogy mindenhol érje. Kapcsoljuk be a sütőt 170 fokra, alsó-felső állásban (melegítsük elő a sütőt).

A zsemlemorzsába szórjuk a kávéskanál sót, fokhagymaport, pirospaprikát, keverjük el, reszeljük rá a sajtot.

Először villával, majd kézzel jól keverjük össze a sajttal.

A cukkinire szórjuk rá a lisztet, jól forgassuk át, hogy mindenhol érje, s a tojást pici sóval verjük fel. Egy sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral, kevés olívaolajjal kenjük át.

Most már elkezdhetjük a cukkinihasábok tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatását, s az előkészített tepsibe helyezését, szépen, sorban. Kevés olívaolajat csöpögtetünk mindegyikre.

Mehet is az előmelegített sütőbe, s 20-30 perc alatt szép pirosra sütjük. (Lehet látni, mikor lesz kész!)

Ha megsült, tálra helyezzük. Én fokhagymás tejföllel (joghurttal is jó) tálaltam. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!